Het Litteken massage arrangement

Het litteken massage arrangement

Als je bent bevallen door middel van een keizersnede is het belangrijk om het keizersnede litteken goed te verzorgen. Met de juiste verzorging zal de keizersnede optimaal kunnen herstellen. Een litteken massage draagt bij aan het herstel van het litteken en kan eventuele klachten verminderen. Daarom neem ik jou deze week mee door ons litteken massage arrangement!

Wat houdt een litteken massage in?

Als je een litteken massage bij Zwanger & Relax hebt geboekt wordt je net als onze andere massage arrangementen 5 minuten voor aanvang verwacht op onze locatie. Wij doen dit, zodat we lekker rustig aan kunnen gaan starten met het arrangement. We willen immers dat je helemaal tot rust komt tijdens je bezoek. Nadat je bent omgekleed word je begeleid naar één van onze ruimtes, waar je zal worden gemasseerd.

Het littekenweefsel zal gedurende de massage gemasseerd worden voor ongeveer 30 minuten. Tijdens de massage wordt ervoor gezorgd dat het keizersnede litteken soepel wordt en goed kan bewegen in alle richtingen. Door het masseren van het littekenweefsel kan de keizersnede beter herstellen en worden lichamelijke klachten zo veel als mogelijk voorkomen.

Wanneer de massage is afgelopen is het tijd om jezelf weer aan te kleden. Als je bent aangekleed is er nog ruimte om even na te genieten in onze wachtruimte. Dit is mogelijk samen met een smoothie of ander drankje.

Wat zijn de voordelen van een litteken massage?

Nadat je bent bevallen met een keizersnede is een goede litteken behandeling erg belangrijk. Een litteken massage brengt veel voordelen met zich mee.

Doordat het litteken en littekenweefsel worden gemasseerd, kan het soepeler bewegen. Hierdoor wordt er voorkomen dat het litteken gaat ontsteken, scheuren, pijn gaat doen of hard wordt. Daarnaast worden tijdens de massage doorgesneden zenuwen gestimuleerd. Deze zenuwen kunnen bekneld raken, waardoor je lichamelijke klachten zou kunnen krijgen. Doordat de zenuwen tijdens de massage worden gestimuleerd worden deze lichamelijke klachten voorkomen. Tot slot zorgt een litteken massage ook voor beter herstel van het litteken en is het goed voor diepe striae. Het litteken kan natuurlijk nooit helemaal verdwijnen, maar de massage zorgt ervoor dat het wel beter kan wegtrekken.

Praktische informatie voor je bezoek

Je wilt natuurlijk goed voorbereid en geïnformeerd aankomen voor je litteken massage bij Zwanger & Relax. Daarom geef ik je nog wat praktische informatie voor je bezoek. Een litteken kan pijnlijk zijn en er moet zorgvuldig mee om worden gegaan. Daarom moet de wond eerst helemaal zijn genezen, voordat de massage plaats kan vinden. De massage kan daarom pas plaatsvinden vanaf 16 weken na de bevalling (als de wond goed is genezen). Mocht de wond nog niet helemaal zijn genezen dan kan de massage nog niet plaatsvinden.

Je hoeft naar onze normale massages zelf niks mee te nemen. De handdoeken, massageolie en alle andere benodigdheden verzorgen wij allemaal. Bij Zwanger & Relax hebben wij alleen gediplomeerde vrouwelijke masseuses, deze zullen jou dan ook gaan masseren. Het is mogelijk om tijdens je massage je ondergoed aan te houden. De massageolie wordt verwijderd door middel van een handdoek, zodat jij je weer schoon en rustig aan kan kleden.

Mocht je op zoek zijn naar een ander soort massage, hebben we bij Zwanger & Relax nog veel meer andere arrangementen! Boek bij ons ook een zwangerschapsmassage arrangement, post partum massage arrangement en ontspanningsmassage arrangement.