Leuke activiteiten voor tijdens je zwangerschap

Leuke activiteiten voor tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap ben je vooral bezig met alle voorbereidingen voor de kleine en alle andere verplichtingen die je hebt. Daarom is het belangrijk om af en toe ook een stapje terug te doen en een leuke activiteiten in te plannen tijdens je zwangerschap. Je kan dan alleen, samen met je partner of met vrienden een leuke activiteit gaan doen op jouw eigen tempo. In de blog van deze week vertel ik jou over een vijftal activiteiten die je zou kunnen ondernemen tijdens jouw zwangerschap.

Een buikbeeldje maken

Tijdens je zwangerschap groeit je buik langzaam alle kanten op. Na een tijdje zal je ook de kleine voelen in je buik en maak je allerlei gevoelens mee. Daarom kan het leuk zijn om een 3d zwangerschapsbeeldje of ander aandenken te laten maken voor later. Je kan een buikbeeldje laten maken op verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor een gipsafdruk, waarbij je zelf de buik ingipst. Als het gips hard wordt, kan het langzaam eraf worden gehaald en heb je de vorm van je buik in een verharde mal. Je zou ook kunnen kiezen voor een fotoreportage, waarbij je foto’s neemt van de progressie van je buik. Tot slot zou je ook kunnen gaan voor een 3d beeldje van je buik en lichaam. Dit kan je laten doen bij gespecialiseerde bedrijven, waarna je een prachtig beeldje hebt om neer te zetten.

Date night

Plan een leuke date night in samen met je partner. Ga naar de dierentuin om samen diertjes te kijken en lekker buiten te zijn. Je kan ook kiezen om een avondje uit eten te gaan en naar een leuke film. Kruip gezellig bij elkaar in een loveseat of kies ervoor om de film thuis te kijken met allemaal verschillende snacks. Een andere optie is om een dagje een andere stad te bezoeken waar je nog niet bent geweest en lekker te slenteren door de straten.

Jezelf even verwennen

Je zou jezelf ook kunnen verwennen tijdens je zwangerschap. Ga naar de kapper en neem een nieuw kapsel of verwen je haar met een haarmasker. Shoppen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het verwennen van jezelf. Een heerlijk dagje shoppen is immers een heerlijke activiteit en het is altijd leuk om nieuwe kleding te kopen.

Een zwangerschapsmassage is ook erg leuk en vooral ontspannend om te doen. Een zwangerschapsmassage mag worden geboekt van 14 weken tot 37 weken, aangezien het anders te dicht bij de bevalling is. Tijdens de massage wordt er gefocust op de spieren die het zwaarste worden belast tijdens de zwangerschap. Aan een zwangerschaps massage zitten verschillende voordelen. Zo is het een momentje van ontspanning in een drukke en hectische periode. Daarnaast verbeterd het ook de bloedcirculatie en kan het eventuele pijn verlichten. Het is de perfecte keuze als je er even uit wilt en tegelijkertijd ook wilt ontspannen.

Weekendje weg met je partner

Ga een heerlijk weekendje weg met je partner nu jullie nog met zijn tweeën zijn. Zoek naar een romantische stad en hotel en geniet even helemaal van elkaar en de andere omgeving. Je kan kiezen voor een leuke stad of ga voor een rustige omgeving met veel natuur. Het weekendje weg kan zo gek worden gemaakt (of juist niet) zoals je zelf wilt. Het is hoe dan ook een heerlijk momentje samen.

Op stap met vriendinnen

Je zou natuurlijk ook op stap kunnen gaan met je vriendinnen, om even lekker bezig te zijn met iets anders. Ga bijvoorbeeld een leuke activiteit doen, zoals een zwangerschapsmassage en daarna uiteten. Bij een duo zwangerschapsmassage hoeven jullie niet beide zwanger te zijn, één is voldoende. Na de geboorte van de kleine zijn spontane meidenavonden een stuk moeilijker om in te plannen, dus is het belangrijk om er nog gebruik van te maken nu het nog kan.